Slim computerbeheer bij MAN Trucks & Bus
Inventariseer uw IT park, voer updates automatisch uit en beheer alle applicaties die binnen uw bedrijf gebruikt worden met één krachtige device management tool.

Over MAN Trucks & Bus

MAN TRUCK & BUS NV behoort tot de MAN-groep en is de Belgische invoerder van vrachtwagens, autobussen, autocars en lichte bedrijfsvoertuigen voor de merken MAN en NEOPLAN. Zij verzorgen de invoer, verkoop, marketing, onderhoud en naverkoop. Het merk MAN staat wereldwijd voor efficiëntie, innovatie en klantgerichtheid.

De uitdaging

MAN Truck & Bus heeft Cereus.be de vraag gesteld om een oplossing uit te werken voor het automatisch installeren van nieuwe laptops en het beheren van windows updates en deployen van softwarepakketten. Momenteel worden de nieuwe laptops aan de hand van een exacte copy of image opgemaakt. Het huidige proces is volledig manueel en vraagt veel tijd per geleverde laptop.

Onze oplossing

Er is beslist om Microsoft System Center Configuration Manager te implementeren voor het uitrollen van de laptops. Met deze tool kan MAN Trucks & Bus gemakkelijk software-updates installeren en compliance te controleren voor elk toestel in het pc-park van de organisatie, zowel op de hoofdvestiging als op andere locaties.

Het resultaat

Het gebruik van de tool creëert heel wat tijdswinst voor de IT-dienst. Maar ook gebruikers winnen aan efficiëntie. Zij beslissen immers zelf wanneer ze bepaalde upgrades en updates wensen te installeren, en verliezen zo minder tijd. Een win-win-situatie dus.

Daarnaast krijgt de organisatie een overzichtelijk dashboard dat alle toestellen onder controle houdt. De IT-dienst van MAN Trucks & Bus weet op elk moment wie welke software op welk toestel heeft staan.

Cereus helpt grote speler in de Medische sector met opzetten van Site-to-Site VPN